Blog
Dă-ți voie să fii tu!
În trecutul speciei noastre, aspecte precum apărare și adăpost, erau de importanță vitală pentru supraviețuire. Astăzi, aceste nevoi trec în plan secund odată ce sunt împlinite. Și se naște astfel întrebarea: Cum ne adaptăm noilor aspecte vitale, care sunt cel mai adesea de factură mentală, emoțională?
Ce facem, mai exact, pentru dezvoltarea noastră personală?!
Eu n-aș face coaching!
Fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin o persoană care a apelat la terapie sau coaching. Ori poate am auzit despre acea persoană. Și poate ne-am gândit că asta ne spune ceva despre el/ea și despre faptul că a cerut suport. Și…
De ce coaching individual?
Pentru că trăim în secolul vitezei și mult prea des renunțăm la visele noastre, la destinația visată sau chiar la însăși ideea de a ne căuta visul. Punem asta pe seama faptului că procesul de schimbare ar fi prea lung sau prea anevoios și uităm…
Comunicarea nonviolentă
Câți dintre noi reușim să ne exprimăm ideile sau trăirile fără să fim percepuți ca fiind critici, duri sau manipulatori?! Și din cauza asta evităm poate de multe ori, să ne spunem părerea… Sau ne trezim alteori pornind o discuție doar …
1 din 5 angajați optează pentru noi beneficii
De ce sesiuni individuale de coaching la locul de muncă?
Conform rezultatelor ultimelor sondaje din mediul online, privind beneficiile apreciate de angajați, aproximativ 19% dintre aceștia și-ar dori să beneficieze la locul de muncă de…
Explozia emoțională a copilului
Va avea loc de cele mai multe ori la vederea mamei. Ea e pregătită să-și elibereze puiul de greutatea emoțiilor neplăcute adunate în corpul lui micuț. Și e acolo să-l susțină în exprimarea supărării emoționale, ca parte …
Ce este anxietatea socială?
Trăim toți diverse situații în viața de zi cu zi, când ne simțim emoționați. Poate urmează să susținem o prezentare publică importantă, sau suntem invitați de onoare la o petrecere unde urmează să întâlnim pe cineva pentru prima dată. Și pentru că…
Înțelegem 1% din mintea noastră
Potrivit cercetătorilor în neuroștiințe, mintea noastră are două părți: partea conștientă și partea subconștientă, iar diferența de procesare a datelor între cele două componente ale minții noastre este covârșitoare. Diverse măsurători neurologice …
Relația cu tine influențează celelalte relații
Toate relaţiile cu ceilalţi poartă amprenta relaţiei tale cu tine însuţi! Fie că e vorba de partenerul de cuplu, părinți, copii, colegi, prieteni, orice relaţie cu altă persoană presupune mai întâi acceptarea relaţiei cu tine însuți. Pentru că relațiile cu …
90% din decizii vin din subconștient
În primul rând ce e subconștientul? Poate fi o întrebare la care nu te-ai gândit prea mult până acum, mai ales că cele mai multe descoperiri științifice în domeniul neuroștiințelor s-au întâmplat recent și se întâmplă încă. Iar explozia …
Cât de bine te cunoști de fapt?
Mintea noastră subconștientă este incapabilă să perceapă negațiile și prea puțină lume știe acest lucru. Practic, orice gândești negativ este procesat complet invers de mintea ta, care preia informația ca și cum <tu vrei exact opusul> …
Ne căutăm sensul vieții
Potrivit cercetătorilor japonezi, toți avem înăuntrul nostru o misiune care ne-ar face fericiți dând sens vieții noastre, un ikigai sau chiar mai multe, cu toate că unii nu știm încă acest lucru (Ikigai - sensul vieții, lucrul pentru care merită să …
Exemplu de conversație în coaching
La ce te-ai gândit prima dată când ai auzit de coaching? Îmi amintesc că eu eram foarte curioasă să aflu cum decurge în practică o astfel de conversație. Vroiam efectiv să aud o succesiune de replici sau fraze, să înțeleg cum poate acest stil …
Mituri despre fericire
Mă surprinde tot mai des în ultima vreme concepția tinerilor: “E normal să vrem să fim pe placul celorlalți, pentru că starea noastră de bine crește dacă primim aprecierile celor din jur! Și de asta, de multe ori nu ne simțim bine …
De ce mintea e predispusă spre negativ?
Conform cercetătorilor, avem tendința de a ne aminti mai degrabă experiențele negative, decât pe cele pozitive, reacționând mai puternic la stimulii negativi, decât la cei pozitivi. Gândurile noastre vor aluneca mult mai lin, spre…
“Oaia neagră” a familiei
Câți dintre noi n-am auzit părinții povestind greutățile și suferințele bunicilor, doar ca să constatăm tacit că și ei au avut de fapt, viața grea?! Câți dintre noi n-am auzit apoi poveștile bunicilor despre vremurile dure în care au trăit …
Echilibrul tău emoțional
Nu putem aștepta toată viața să ni se termine problemele, pentru ca apoi să decidem că putem și noi să fim mai împliniți. În spatele acestui vis, sunt niște pași și un proces de dezvoltare personală ce se desfășoară cercetând viața în…
Călătoriile ca metodă terapeutică
În ultimii ani s-au făcut tot mai multe cercetări prin care călătoriile sunt abordate din perspectiva terapeutică. O călătorie într-o destinație necunoscută este socotită a fi un motor al emoțiilor și sentimentelor, cu mare putere de…
Ce este inteligența emoțională?
La modul practic, inteligența emoțională reflectă abilitatea unei persoane de a-și conștientiza emoțiile proprii, de a percepe și evalua emoțiile celorlalți, dar și de a-și folosi emoțiile pentru facilitarea gândirii și înțelegerii semnificațiilor…
Care e emisfera ta cerebrală dominantă?
Pentru a ne cunoaște mai bine și a afla mai multe despre noi înșine, este indicat să aflăm care ne este emisfera cerebrală predominantă. Studii recente au demonstrat că majoritatea persoanelor care țin mai mult timp telefonul la urechea…
Cum ne dezvoltăm inteligența emoțională?
Dacă ești interesat de dezvoltarea inteligenței emoționale, îți sugerez să faci primii pași în această direcție chiar acum. Vor fi un bun punct de plecare pentru a-ți descoperi bazele inteligenței tale emoționale, iar rezultatele nu vor…