Blog
Dă-ți voie să fii tu!
În trecutul speciei noastre, aspecte precum apărare și adăpost, erau de importanță vitală pentru supraviețuire. Astăzi, aceste nevoi trec în plan secund odată ce sunt împlinite. Și se naște astfel întrebarea: Cum ne adaptăm noilor aspecte vitale, care sunt cel mai adesea de factură mentală, emoțională?
Ce facem, mai exact, pentru dezvoltarea noastră personală?!
Stilurile parentale și efectele lor
Mă fascinează cercetările în parenting din dublă perspectivă. De o parte e adultul de azi interesat să găsească conotații puternic întipărite în copilăria mea în subconștient, de către părinții mei. De cealaltă parte e părintele din mine …
Cele 4 stiluri de atașament
Atașamentul se află la baza relațiilor umane și de calitatea lui depind toate relațiile cu persoanele importante din viața noastră. În condițiile acestea, e mai mult decât necesar să recunoaștem tipul propriu de atașament, pentru…
Cum ne dezvoltăm inteligența socială?
Persoanele cu inteligență socială știu intuitiv ce simt ceilalți oameni și cum să acționeze în diverse situații sociale, de natură să obțină rezultatul dorit. Și e foarte important de menționat că nu ne naștem inteligenți din punct de vedere…
Gândirea “out of the box”
Una dintre modalitățile prin care coachingul operează este schimbarea de perspectivă. Ceea ce am putea numi gândire laterală, este un proces creativ ce implică moduri neașteptate de a te uita la o problemă si a o rezolva. Gândirea logică te …
Ce aștepți și nu se întâmplă?
Singurul motiv pentru care cineva are putere asupra noastră e atunci când noi ne dorim ceva de la acea persoana. Fie că e vorba de iubire, siguranță, validare, conservarea anumitor privilegii la locul de muncă sau primirea altora, vrem să …
Profesia ne modelează creierul
Conform ultimelor descoperiri, creierul nostru nu se formează doar în baza factorului genetic, pe care nu-l putem influența, ci mai ales a factorului neuronal, în baza tuturor activităților și experiențelor noastre, pe tot parcursul vieții. Rețeaua neuronală …