Ce aștepți și nu se întâmplă?

Singurul motiv pentru care cineva are putere asupra noastră e acela că noi ne dorim ceva de la acea persoana. Fie că e vorba de iubire, siguranță, validare, conservarea anumitor privilegii la locul de muncă sau primirea altora, vrem să primim ceva de la persoana aceea și ne e teamă că acest lucru nu se va întâmpla. Și e mult mai simplu să chestionăm destinul, universul, divinitatea, pentru ceea ce nu primim, decât să ne asumăm realitatea a ceea ce noi nu facem încă.

Mi s-a întâmplat și mie, nu de puține ori, să stau s-aștept să primesc lucruri pentru care consideram că muncisem până atunci și pe care le așteptam, ca o încununare a realizărilor mele anterioare. Mă uit în urmă și mă întreb pe mine, cea de atunci: “Cum anume, decizi momentul în care e de ajuns cât ai făcut și poți începe să aștepți să primești?!” Pentru că singurul criteriu după care pot spune azi că se decide când e de ajuns, e rezultatul. Iar măsura rezultatului nu ne absolvă de responsabilitatea asumării, atunci când poate ne ascundem confortabil, în spatele unui: “eu am făcut tot ce-am putut, dar mai depinde și de celălalt”. Pentru că atunci când nu obțin ce vreau, nu e celălalt de vină, ci sunt eu responsabil să continui, sau să-mi asum să schimb ceva.

Sunt schimbări incredibile în viața ta atunci când decizi să preiei controlul asupra a ceea ce stă în puterea ta, să fii flexibil, să te adaptezi, în loc să decizi momente în care să te oprești și să aștepți, nemulțumit de rezultat. Pentru că nu e nicicând prea târziu să lucrăm la dezvoltarea noastră personală.

Dacă ești interesat de dezvoltare personală, programează o discuție gratuită (15-20 minute), în care să schițăm un plan de explorare a abilităților tale și valorizare a deficiențelor. Și cel mai important, să dezvăluim resurse pe care nu le-ai descoperit încă!

Previous
Previous

Gândirea “out of the box”

Next
Next

Profesia ne modelează creierul